Nyfødt & baby

Informasjon før booking

Før dere booker meg, ønsker jeg at dere har sett på bildene jeg deler, og bestemt derfor at dette er stilen dere ønsker. Min nyfødtfotografering faller under kategorien «lifestyle photography/livsstilsfotografering", som er en form for dokumentrisk stil. Jeg har fokus på det natrulige bilder uten stive oppstillinger og posseringer av babyen. Det er enklest å fotografere babyen når han/hun sover. Jeg setter alltid av god tid, (normalt 1,5-2timer) som gjør at det er mulighet til både skift, kos og mating dersom nødvendig. 


Lys:

Jeg benytter kun naturlig lys. Det er derfor viktig at det ikke er et veldig mørkt hus og at fotograferingen skjer når det er lyst ute. En stilrent rom med enkle, duse farger fungerer ofte fint, f.eks i stua eller på soverommet. 


Bekledning og bakgrunn:

Når det gjelder klær anbefaler jeg klær i nøytrale farger. Unngå klær med mye mønster. Husk også at fargene i bakgrunn vil påvirke sluttresultatet på bildene. Som regel er det fint med nøytrale farger på veggen/sofaen/sengetøylet.


Det kan være fint med litt forskjeller eller kontraster i klærne. For eksempel at ikke både mor, far og baby har helt hvit overdel. Et annet eksempel kan være at dersom man ønsker et teppe som tilbehør, er det fint om teppe da er i en litt annen farge enn klærne på babyen. På denne måten blir det litt ulike nyanser.


NÅR BØR man bestille NYFØDTFOTOGRAFERING?

Nyfødtfotograferingen bør foregå innen 14 dager etter fødsel. Årsaken til dette er at det da er større sannsynlighet for at babyen sover og er rolig. Fotograferingen blir da lettere å gjennomføre.

Nyfødtfotografering i Vestfold

Ønsker du å booke fotografering?

se flere gallerier under